Okolica Hotela Tabor

 

Hotel Tabor se nahaja na Krasu, v eni izmed slovenskih regij, ki je najbolj znana po svojih čudovitih podzemnih jamah, unikatnih vinih, kraškemu pršutu ter domači kuhinji.

Svojim gostom lahko ponudimo organizirane izlete v naslednje okoliške atrakcije:

LIPICA

Le 4 km stran od hotela, naši gostje lahko obiščejo kobilarno in šolo jahanja. Kobilarna Lipica slovi po Stoletni reji konjev Lipicancev.

POSTOJNSKA JAMA

Samo 30 km stran od hotela se nahaja svetovno znana Postojnska jama s svojimi številnimi podzemnimi galerijami. Od dneva odprtja za javnost je jamo obiskalo že več kot 33 milijonov turistov iz celega sveta.

NARAVNI PARK ŠKOCJANSKE JAME

Vpisana v Unescov seznam svetovne naravne in kulturne dediščine, ta edinstvena atrakcija predstavlja sistem povezanih podzemnih rovov in jam. Nahaja se le 15 km od našega hotela in je odlično obiskana turistična zanimivost.

SLOVENSKA OBALA

Le 20 km južneje se nahaja slovenska obala s svojimi čudovitimi mesti, kot so Izola, Koper in Piran, vsa poznana po svoji edinstveni arhitekturi in priljubljenih turističnih znamenitostih. Na voljo vam je tudi obisk mesta Portorož in njegove žive atmosfere, ki jo lahko občutite v poletnih dneh.

TRST - PALMANOVA - BENETKE

Nahajajoč se le nekaj minut vožnje od Italije, pogosto vabimo naše goste na ogled mesta Trst ali Palmanove, majhnega utrjenega mesta zvezdnate oblike, ki je od hotela oddaljeno približno 60 km. Poleg tega, da je bilo mesto vključeno v Unescov seznam naravne in kulturne dediščine, je še posebej znano po svoji nakupovalni vasici, ki je pravi raj za ljubitelje nakupovanja. Za naše goste organiziramo tudi ogled Benetk, ki so od Sežane oddaljene približno 150 km. Do njih se v času sezone lahko popeljete tudi s katamaranom iz Pirana.

KMEČKI TURIZEM

Kras je znan tako po svojih kakovostnih vinih kot tudi po družinskih kmetijah, ki se postavljajo s svojo večstoletno tradicijo obdelovanja vinogradov in pridelovanja vin. Obisk ene od teh kmetij in doživetje kulinarične degustacije predstavlja nedvomno izjemno pustolovščino.

BOTANIČNI VRT

Edinstven botanični vrt Sežana je nekdaj pripadal pomorskemu plemiču družine Scaramanga. Rastlinska zbirka vsebuje 198 lesnatih vrst in več 100 različnih vrst eksotičnih lončnic iz celega sveta.

Okolica Hotela Tabor