Recept meseca našega kuharskega mojstra

 

Razvajajte se z lastno izvedbo imenitnih receptov našega šefa kuhinje, ki jih vsak mesec skrbno izberemo za vse kulinarične navdušence.

ČOKOLADNI "VEGI" MOUSSE

SESTAVINE ZA 4 SLADKOSNEDE:
  • 120 g čokolade (temne ali bele)
  • 90 ml mleka
  • 3,5 g agar-agar
  • 300 ml smetane

Mleko segrejemo in odstavimo preden zavre ter vanj vmešamo čokolado, da se stopi. Pustimo, da se ohladi na 28-30ºC. Agar agar raztopimo v 2 jušnih žlicah mrzle vode in ga vmešamo v ohlajeno zmes čokolade in mleka.
Medtem stepemo sladko smetano do srednje trdote. Tretjino smetane vmešamo v čokoladno zmes, nato počasi vmešamo še preostanek.
Serviramo ohlajeno.

Dober tek!

 

Recept meseca našega kuharskega mojstra