Recept meseca našega kuharskega mojstra

 

Razvajajte se z lastno izvedbo imenitnih receptov našega šefa kuhinje, ki jih vsak mesec skrbno izberemo za vse kulinarične navdušence.

HOBOTNICA S SVEŽO ZELENJAVO

SESTAVINE:
  • hobotnica: 1,5 kg
  • korenček: 20 dkg
  • por: 20 dkg
  • gomolj zelene: 20 dkg
  • bučke: 20 dkg
  • olivno olje: 2 dcl
  • peteršilj
  • sol
  • poper
Če za pripravo uporabljamo svežo hobotnico jo je potrebno noč prej zamrzniti, saj je v nasprotnem primeru trda.
Hobotnico damo kuhati za 5-10 minut. Zelenjavo narežemo ter jo blanširamo - skuhamo do polovice, odcedimo ter popražimo na olivnem olju ter dodamo začimbe.
Ko je hobotnica kuhana jo pokapljamo z olivnim oljem in jo damo v pečico ogreto na 180°C za približno 1 uro. 10 minut pred koncemm peke ji dodamo blanširano zelenjavo ter pečemo do konca. 
Ko je pečeno pokapljamo z olivnim oljem ter potresemo z nasekljanim peteršiljem. Dekoriramo po želji.

Dober tek!
Recept meseca našega kuharskega mojstra